Hadházy Ákos: Kocsis Máté jobban tette volna, ha hallgat

Hadházy Ákos: Kocsis Máté jobban tette volna, ha hallgat

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Kocsis jobban tette volna, ha hallgat, vagy mielőtt butaságokat írogat, megkérdezi a főnökét. Vagy ha nem meri, megnézi a parlament honlapját. Orbán a 2006-os veresége után nem járt be a parlamentbe, 2009-ben meg sem szólalt, előtte és utána évente egyszer. 2006-ban pedig párszor a költségvetés vitájában – így reagált Hadházy Ákoks független országgyűlési képviselő arra, hogy a Fidesz frakcióját vezető Kocsis Máté kritizálta a parlamenttől távolmaradó képviselőket. Kocsis egészen pontosan azt írta: „Az Országgyűlés a megválasztott képviselők munkahelye, ezért azt komolyan kell venni, mint minden más munkahelyet. Az a képviselő, akinek csak a fizetése fontos, de munkahelyére nem jár be, a szabályokat nem tartja be, az nem méltó arra, hogy az Országgyűlés tisztségviselője legyen”.

Hadházy viszont arra emlékeztetett: „Orbánék 2006 után bojkottálták a parlamenti üléseket, pedig akkor nyoma sem volt a demokrácia ilyen fokú leépítésének, bár kétségtelenül az őszödi beszéd és utóélete vetett bőven fel kérdéseket. A Fidesz akkori politizálásának sikerén viszont 12 év kudarca után elgondolkodhatna az ellenzék”.

– Azóta a Fidesz teljesen leépítette a demokráciát és már egy tucat indok lett volna arra, hogy a parlamenti mandátumunkat ne a ház falai közötti színjátékra használjuk, hanem arra, amire kell: tisztességes választási feltételeket kiharcoló ellenállás megszervezésére és a hatalom valódi, helyszíni ellenőrzésére és az emberekkel való rendszeres találkozásra. Kocsis Máté nem véletlenül fenyegette meg még tegnap is az ellenzéket, hogy ha nem vesznek részt, nem kapnak jól fizető plusz pozíciókat (részt vettek). A Fidesz ugyanis tudja, mit kellene csinálnia az ellenzéknek, csak nagyon nem akarja, hogy azt csinálja – zárta sorait Hadházy.
 
Eredetileg Hadházy Ákos a Momentum frakciójának tagja lett volna, ám miután a párt a korábbi kijelentése ellenére mégis elment a parlament hétfői alakuló ülésére, kenyértörésre került sor.