Hadházy Ákos: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea járhatott Dubajban

Hadházy Ákos: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea járhatott Dubajban

Az OE-LEM – Bombardier Global 6000 magángép (Fotó: Flickr/Dylan Agbagni)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea járhatott Dubajban a NER kedvenc magángépén – legalábbis ez szerepel egy olyan dokumentumon, amelyet Hadházy Ákos tett közzé. A politikus egy repülési dokumentumot hozott nyilvánosságra a közösségi oldalán, amely közlése szerint „nagyon hitelesnek tűnik”.

Ahogy arról lapunk a ’48-as forradalom ünnepnapját követő napon beszámolt: a NER kedvenc, OE-LEM lajstromjelű magángépe – a Globe.adsbexchange.com adatai szerint – helyi idő szerint kedden kora délután a dubaji Al Maktoum Nemzetközi Repülőtérről indult vissza Magyarországra, hogy aztán az iráni és a török légteret is érintve 18 óra 53 perckor landoljon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Hogy pontosan kik töltötték Dubajban március 12-től a hosszú hétvégét, azt nem lehetett tudni. Ezzel kapcsolatban azonban Hadházy Ákos szerdán délben egy Facebook-bejegyzést tett közzé. Ebben azt írja: „Ha a mellékelt dokumentum valódi (minden jel szerint az), akkor a Gázszerelő és a Műsorvezetőnő a március 15-i hosszú hétvégét pont Dubajban töltötte együtt.” A jövő évi parlamenti választásokon a Momentum színeiben magát megméretni kívánó független országgyűlési képviselő mindehhez hozzátette: „Az Önök pénzéből. Pedig a Főnök kifejezetten kérte, hogy ne menjen senki Dubajba.”

Ahogy az általa feltöltött iratról megjegyzi: „A dokumentum egy ún. handling request – a repülőgép kiszolgálását igénylő űrlap, amelyet a dubaji reptérnek küldtek el, benne az utasok részletes adataival. E szerint kifelé négyen utaztak, a Gázszerelő, a Műsorvezetőnő, a Gázszerelő fia és egy hölgy. Visszafelé ketten jöttek, a Gázszerelő és a Műsorvezetőnő.”

A képviselő a papír hitelességével kapcsolatban azt írja: „Az üzleti repülést is ismerő pilóták szerint a dokumentum nagyon hitelesnek tűnik, a formája teljesen megfelel a körülményeknek, a személyzet is valóban a repülőt üzemeltető cégnél repül és a cég adatai, elérhetőségei is valósak.”

Mint a feltöltött fotóból is kiderül, Hadházy jelen volt, amikor a gép megérkezett Budapestre. Ezzel kapcsolatban az országgyűlési képviselő megjegyezte: „Sokan vártuk az ifjú párt a kisgépes terminál bejáratánál, de az utasok kisbuszba szálltak, és máshol hagyták el a repülőteret – az kérdés, hogy vajon akkor hol ellenőrizték az útlevelüket??? A két utas maszkban szállt ki, de nagyon hasonlítottak a Gázszerelőre és a Műsorvezetőnőre. Ha dublőrök voltak, és a dokumentum hamis, akkor ez az egész egy nagyon mókás vicc volt. Ha valóbán Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea utaztak Dubajba wellnesezni az immár napi 200 halottal járó járvány közepén az Önök pénzéből, az egy mélyen felháborító történet.”

A Hvg.hu közben kiadott egy felvételt, amely megörökítette a landolást és az utasok kiszállását.

Az üggyel összefüggésben egyébként néhány napja cikkeztek arról, hogy Várkonyi Andrea ujján egy hatalmas jegygyűrűt szúrtak ki egy beszélgetés alkalmával. Mészáros és Várkonyi ismertségére több jel is utalt az elmúlt hónapokban. A műsorvezetőnő cége egy Mészároshoz köthető Andrássy úti ingatlanban bérel irodát. Mészárosék ráadásul Várkonyi cégére, a Whitedog Media Kft.-re bízták a cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának keretében elindított High Tech Suli pályázatot, melynek keretében iskolákat támogatnak nagy értékű digitális tantermek kialakításával és a tanárok informatikai továbbképzésével is. Mészárosról és Várkonyiról tavaly ősszel a Telex is közölt közös fotót, amelyen egy étterem előtt várakoznak.