Hadházy Ákos: Nincs ideje bűnbakkeresésnek, mindannyian hibásak vagyunk

Hadházy Ákos: Nincs ideje bűnbakkeresésnek, mindannyian hibásak vagyunk

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tragédia, ha Orbán Viktor tud újra kormányt alakítani – értékelt a Facebook-oldalán Hadházy Ákos, aki szerint az, hogy végzetes lesz-e a tragédia, nagyban függ attól, mit tesz az ellenzék a következő napokban.

Hadházy úgy látja, ez a választás nem volt demokratikus és nem volt fair, „a Fidesz képes volt – tisztességtelen módon és a törvényes limiteket meghaladó kampányköltéssel – az utóbbi hetekben felépíteni, és milliókkal elhitetni azt a hazugságot, hogy az ellenzék háborúba akarta vinni az országot. Az, aki ennek ellenére mindent ugyanúgy folytatna ellenzékben, mint eddig, az nem érti, vagy nem akarja érteni a magyar helyzetet.” 

A politikus úgy látja, az Országgyűlés alakuló ülésén csak akkor lehet részt venni, ha az ellenzék garanciákat kap arra, hogy visszakapja ellenőrző szerepét. Ilyennek látja mondjuk a konszenzusos közmédiát is. „Aki az előző pontban említett jogosítványok biztosítása nélkül a parlamentben külön fizetéssel járó tisztséget vállal (jegyző, alelnök, bizottsági elnök stb.), az hajlandó elvállalni a díszletellenzéki hálátlan szerepét, és lemond a közös ellenzéki kiállás, érdekérvényesítés politikájáról” – tette hozzá Hadházy.

Hadházy szerint nincs itt az ideje a bűnbakkeresésnek, és mindannyian hibásak abban, hogy nem tudták „a tisztességes választások feltételeit kivívni az elmúlt években.” Úgy érzi, itt az ideje az ellenzéki fordulatnak, és az ellenállás és a közös fellépés, cselekvés kidolgozása, majd megszervezése lesz a kötelességük. 

A politikus az országgyűlési választáson Zuglóban indult, 67,69 százalékos feldolgozottság mellett 53,28 százalékot szerzett, ezzel elsőnek futott be a fideszes Borbély Ádám előtt.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!