Hadházy Ákos: Pintér Sándor rendőrsége összesen 300 ezer forintra büntetett

Hadházy Ákos: Pintér Sándor rendőrsége összesen 300 ezer forintra büntetett

Hadházy Ákos vérző arccal a Karmelita kolostornál (Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – A hatóság azt „állapította meg”, hogy három alkalommal is én voltam a várbéli kordonbontások szervezője – erről írt közösségi oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kedden. Emiatt „Pintér Sándor rendőrsége” összesen 300 ezer forintra büntette a politikust. 

– Ennél azonban sokkal nagyobb baj, hogy a hírek szerint diákokat is zaklat a rendőrség. Van, akiről én is tudok, de egyáltalán nem mindenkiről. Nem tartunk természetesen ott, hogy komoly retorzióktól kellene tartani, a pénzbüntetés viszont reális opció. Arra kérek mindenkit, hogy ha lennének ilyen büntetések, jelentkezzenek nálam, az általam létrehozott alapítvány segíteni fog – ígérte Hadházy. Következtetése szerint a hatalom természetesen nem azokat a gyerekeket akarja megfélemlíteni, akik a Várszínháznál tüntettek, hiszen tudja, többségüket úgysem lehet eltántorítani. – Azokat akarja távol tartani a tiltakozásoktól, akik nem voltak ott, de tudják, hogy ott kellett volna lenniük. Ebben az országban akkor lesz majd változás, ha tömegek ismerik fel: néhány embert lehet vegzálni pénzbüntetéssel, fizikai agresszióval, de tízezreket nem! – vélte.