Hadházy arra gyanakszik, a járvánnyal kapcsolatban közölt adatok nem a teljes valóságot mutathatják

Hadházy arra gyanakszik, a járvánnyal kapcsolatban közölt adatok nem a teljes valóságot mutathatják

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kezd egyre abszurdabb lenni a részletes Covid-halálozási adatokért folytatott küzdelem – írja közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki régóta próbálja megszerezni az illetékes hatóságoktól a kórházankénti Covid-halálozások pontos számát, de mindeddig nem járt sikerrel. Az illetékesek mind azt válaszolták, hogy nem rendelkeznek az adatokkal.

– A múltkor a tiszti főorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ állította, hogy nem rendelkezik a naponta az egyes intézményekben elhunytak számával. Ez után fordultam a belügyminiszterhez, mint az „operatív törzs” vezetőjéhez, ahonnan az az abszurd válasz érkezett, hogy ők márpedig nem adatkezelők – írta Hadházy.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3258610137583140

A képviselő ebből nem tud másra következtetni, csak arra, hogy ezek szerint azok a napi halálozási számok, amelyeket reggelente az operatív törzs előtt ismertetnek, majd délelőtt nyilvánosságra is hoznak, „azok csak úgy keletkeznek, leesnek valahonnan.” Másra elmondása szerint nem tud gondolni, hiszen sem a tiszti főorvos, sem a belügyminiszter nem kezeli az azok forrásául szolgáló, intézményenként lejelentett adatokat.

– Mivel a kormány nem hajlandó részletes adatokat közölni, továbbra is erős a gyanú, hogy nyilvánosságra hozott számok – finoman fogalmazva – nem a teljes valóságot mutatják. Ezt az érzést nem segít eloszlatni, hogy időnként furcsa változások, keveredések keletkeznek a megyei adatokban, vagy mást mond a kórházban lévők számáról a miniszterelnök és mást a hivatalos statisztika. Részletes, kórházanként és naponként elérhető adatok nélkül teljesen ellenőrizhetetlen a kormány minden állítása. Egy ilyen helyzetben pedig az állami szervekbe bizalom lenne a legfontosabb fegyver, de sajnos épp ezt rombolják még tovább a titkolózással és a ködösítéssel – írta Hadházy.