Hadházy: Az előválasztás kezd színjáték jelleget ölteni

Hadházy: Az előválasztás kezd színjáték jelleget ölteni

Hadházy Ákos (Fotó: Hadházy Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sajnos (...) a sorozatos visszalépések miatt az előválasztás kezd ugyanúgy színjáték jelleget ölteni, mint ahogy színjáték a fideszes parlament, és ez nagyon rossz irány. Ebben a helyzetben komolyan át kell gondolni, hogy ebben szomorújátékban érdemes-e szerepet vállalni – erről írt közösségi oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. Posztját előválasztási riválisa, a zuglói szocialista parlamenti képviselő, Tóth Csaba kapcsán írta, akit már korábban többször vádoltak korrupcióval, ám ő ezt mindig visszautasította, és pártja is mindig kiáll mellette.

– Egy zuglói szocialista képviselőjelölt néhány hete azt nyilatkozta: egy politikus akkor is maradjon lojális a pártjához és hallgasson, ha akkora disznóságot lát belül, mint amekkora trafikmutyi volt. Nem tagadom, kicsit lehangol, hogy a napokban több parlamenti párt és az egyik miniszterelnök-jelölt is bejelentette, hogy ezt a politikust támogatja az előválasztáson – írta arra utalva, az MSZP, a Párbeszéd a DK is Tóth Csabát támogatja az előválasztáson, akárcsak Karácsony Gergely főpolgármester, egyben az MSZP-P, illetve az LMP miniszterelnök-jelöltje.


Hadházy szerint viszont nem csak az áll a korrupció pártján, aki lop, hanem az is, „aki félelemből, személyes érdekből vagy rosszul értelmezett lojalitásból szemet huny felette”. – Van, aki fél az ásótól, van, aki nem. Az ásóval nem lehet kompromisszumot kötni, csak megalkudni lehet vele. Csak azt nem érdemes, mert akkor az lesz, amit az ásó akar. Nem csak a választás előtt, hanem a választás után is – fejtegette Hadházy.

Hadházy az ásóval arra utalt: Karácsony Gergely főpolgármester, aki korábban Zuglóban volt polgármester, a főpolgármesteri választás előtt egy kiszivárgott hangfelvétel szerint azt mondta, ha ő visszamegy a kerületbe, őt „elássák”, amivel sokak szerint Tóth Csabára gondolhatott. Nemrég ezzel kapcsolatban Karácsony azt mondta a Magyar Hangnak adott interjújában: „Azóta már volt ásós fotónk Tóth Csabával, fákat ültettünk Zuglóban, mégiscsak arra való az ásó, nem? Lezártuk ezt az ügyet. Még egyszer mondom: nem Hadházy Ákos ellen beszélek, de szerintem az egyéni képviselőknek a választókerülethez szorosan kötődő embereknek kell lenniük.”