Hadházy: Hiba volt elfogadni a fideszes játékszabályokat

Hadházy: Hiba volt elfogadni a fideszes játékszabályokat

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nyilvánvaló önbecsapás, vagy ha durvábban fogalmazunk, akkor hazugság, hogy az összefogás önmagában elegendő a fideszes rendszer legyőzéséhez. A sikerhez a megújulásra és az ellenállásra is szükség lett volna, de ezek hiányoztak” – így értékelte az ellenzéki vereséget a 24.hu-nak adott interjúban Hadházy Ákos.

A zuglói választókerületet 50 százalék feletti eredménnyel megnyerő független képviselő szerint a parlamentbe jutott ellenzéki képviselők az eddigi módon nem vehetnek részt az Országgyűlés tevékenységében. Ki kell harcolniuk a játékszabályok megváltoztatását, és akár egzisztenciális áldozatokkal is új szerepköröket kell magukra vállalniuk. Szerinte ugyanis bár Márki-Zay Péter követett el a hibákat, a legnagyobb hiba az volt, hogy a játékszabályok átalakításáért nem küzdött meg az ellenzék.

„Voltak, akik már a választás éjszakáján elkezdték támadni a korábbi miniszterelnök-jelöltet. (…) Szerintem ez egy nagyon rossz út. Az is nagyon rossz irány lenne, ha a pártok összefogása annyiban maradna meg, hogy a miniszterelnök-jelöltre kenik a bukást. A bukás az az elmúlt négy év hibáinak az összességéből adódott. Természetesen voltak a miniszterelnök-jelöltnek is hibái, de a legnagyobb hiba az volt, hogy a játékszabályokért nem küzdöttünk meg. Mit csináltunk korábban? 2019 után például már hiába szerveztem több tüntetést a propaganda ellen, a pártok nem jöttek el, mert azt mondták, hogy az nem fontos” – vélekedett Hadházy. Azt is hangsúlyozta, hogy „nagy veszély lenne, ha a most parlamentbe jutó ellenzéki pártok egyetértenének abban, hogy ők semmit nem csináltak rosszul”.

A választások utáni helyzetet követő percről percre közvetítésünket itt olvashatja!