Hadházy hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett Sztojka Attila ellen

Hadházy hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett Sztojka Attila ellen

Hadházy Ákos az átragasztott kormányzati plakát mellett (Fotó: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatali visszaélés és zsarolás gyanúja miatt feljelentést teszek, miután Farkas Flórián utódja egy hangfelvétel szerint szerződéseket ajánlott azoknak a roma képviselőknek, akik „bekerülnek a körbe”, azaz „megfelelően szavaznak” – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A politikus feljelentésének alapját az a Népszavához került hangfelvétel adja, amelyet titokban rögzítettek tavaly december végén egy budapesti szállodában rendezett találkozón, ahol Sztojka Attilán kívül az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) tagjainak egy része vett részt: a kormánypárti Lungo Drom képviselői és szövetségeseik. A több mint két és fél órás hanganyag elején Sztojka Attilát név szerint is bemutatták.

A Népszava egyébként kereste Sztojkát az ügyben, de ő telefonon azt mondta, nem tud mit mondani, mert nem ismeri a hangfelvételt, de nem járult hozzá semmiféle hangfelvétel készítéséhez. Minden egyébre csak írásban volt hajlandó válaszolni, ám a lap hiába küldte el kérdéseit, még nem érkezett felelet.



Hadházy Ákos felidézte, a hangfelvétel szerint Sztojka Attila arról is beszélt, hogy BM-es politikusként tudja, hogy ki mit csinált és kivel beszélt. Mint a független képviselő felhívta a figyelmet, a módszer nem új, hiszen Farkas Flórián a Híd a munka világába program megszavazásáról például jegyzőkönyvbe mondta, hogy ez a program azért is van, mert ő megígérte a képviselőknek, hogy munkaszerződést fog nekik adni.

Később egy hasonló ügyben, egy másik hangfelvétel ügyében indult is már nyomozás, ott is Farkas Flórián nevében ígértek munkaszerződéseket.

Nemcsak Hadházyt háborította fel az ügy, a DK közleményben vizsgálatot és felelősségre vonást követelt miatta. – A DK szerint vállalhatatlan, hogy egy kormánybiztos megpróbálja lefizetni a roma képviselőket, ráadásul az aljas fenyegetésektől sem riad vissza – írták.

Az MSZP pedig felszólította Sztojka Attilát, hogy mondjon le minden kormányzati pozíciójáról.