Hadházy: Kövér azt teheti majd az ellenzékkel, amit a csicskákkal szoktak

Hadházy: Kövér azt teheti majd az ellenzékkel, amit a csicskákkal szoktak

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Páros lábbal szállt a házelnök az ellenzékbe, és a demokrácia maradék romjaiba is – erről írt Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független, majdnem-momentumos képviselő megjegyezte, eddig várt az ellenzéki képviselők határozott válaszára, és őszintén reméli, hogy lesz is ilyen. Máskülönben viszont Kövér László szabadon csicskáztathatja őket – tette hozzá.

– Tanácsom ellenére az összes parlamenti képviselő bejelentkezett az alapfizetésén felül komoly fizetéssel járó, bár sok többletmunkával és valódi jelentőséggel nem bíró parlamenti pozíciókra (jegyző, alelnök, bizottsági elnök, alelnök, stb). A pártok lejelentették igényeiket, amiről megegyeztek. Kövér László viszont egyszerűen a VÉLEMÉNYÜK KINYILVÁNÍTÁSA MIATT nem engedte öt képviselőnek (köztük Jámbor Andrásnak és Varju Lászlónak), hogy az általuk megjelölt pozíciót megkapják (Varju Lászlónak pl az volt a »bűne«, hogy korábban azt nyilatkozta, hogy feles többséggel is lehet alkotmányt módosítani. Jámbor András pedig szerinte egyszerűen nem elég elhivatott a fantasztikus jegyzői tisztségre) – idézte fel Hadházy Ákos.

A politikus szerint „Kövér elvtárs a véleményük miatt durván szankcionált megválasztott magyar országgyűlési képviselőket”, erre pedig szerinte nem elég válaszként egy poszt vagy sajtóközlemény, hanem tiltakozásul mindenkinek le kellene mondania a tisztségeiről. Ha nem így tesznek, akkor Hadházy szerint Kövér röhög majd rajtuk és végtelenül lenézi őket, „ahogy a csicskákkal szoktak viselkedni.”

Kövér László a Momentumtól is megtagadott négy bizottsági helyet, erről a Telex számolt be. Sebők Éva a nemzeti összetartozás, Gelencsér Ferenc a honvédelmi és külügyi, Tompos Márton pedig a nemzetbiztonsági bizottságba nem jut be. A momentumosok sem jegyzői, sem alelnöki helyre nem jelentkeztek, ahogy bizottsági vezetői szerepet sem kívántak vállalni. Arra állításuk szerint nem kaptak indoklást, miért nem jutottak hozzá a kért helyekhez.