Hadházy: Márki-Zay kérte, hogy a családjával állhasson ki a színpadra

Hadházy: Márki-Zay kérte, hogy a családjával állhasson ki a színpadra

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter maga kérte, hogy a családjával állhasson vasárnap este a színpadon – írta hétfői Facebook-posztjában Hadházy Ákos. Mindezzel azokra a kritikákra reagált, miszerint miért hagyta a többi ellenzéki vezető magára a miniszterelnök-jelöltet, miért külön-külön tartottak sajtótájékoztatót. Márki-Zay után a momentumos Donáth Anna, illetve Karácsony Gergely szólalt fel, míg Jakab Péter vagy Gyurcsány Ferenc önállóan beszéltek, sőt, erőteljesen kritizálták is a kormányfőt. Jakab egyenesen úgy fogalmazott, hogy mennek tovább, de már Márki-Zay nélkül, és szerinte a hódmezővásárhelyi polgármester nem ellenzéket váltott, hanem megbuktatta azt.

„Márki-Zay Péter maga kérte, hogy a családjával álljon ki a színpadra – ezzel akarta megüzenni, hogy maradnak, üzenni azoknak, akik az ország elhagyását fontolgatják. Bár kétségtelen, hogy nem sok politikus volt ott a záró beszédet meghallgatni. Rosszabb esetben a közös miniszterelnök jelöltet hibáztató poszton dolgoztak éppen” – fejtegette Facebook-oldalán Hadházy, aki előző este egyébként úgy fogalmazott, hogy csak akkor ülhetnek be az országgyűlés alakuló ülésére, ha garanciákat kapnak a kormánytól például egy kiegyensúlyozottabb közmédiára. Hadházy szerint továbbá nem szabad a bűnbakkeresést választani, mert mindannyian hibásak voltak. 

Az LMP korábbi társelnöke azt is írta, hogy akik a felelősséget Márki-Zayre igyekeznek tolni, azok nagy tévedésben vannak, mert a kudarc oka közös. Az okokat pedig ebben látja: „az elmúlt években alig-alig tettünk valamit a propaganda legyőzéséért, a tisztességes választás feltételeinek kikényszerítéséért. Elhitettük magunkkal és a választóinkkal, hogy az összefogás önmagában elegendő a propaganda, a mérhetetlen sok pénz és a csalások által megsegített Fidesz legyőzésére”. 

Választási percről percre közvetítésünket itt olvashatja!