Hadházy: Megkezdődött Boldog István pere

Hadházy: Megkezdődött Boldog István pere

Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében indított aláírásgyűjtés egyik standjánál (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Megkezdődött Boldog István büntetőpere, a fideszes képviselő elsőrendű vádlottként a Fővárosi Törvényszéken a vádlottak padján hallgatja a vádiratot. Meleg van, a kétpói betyár izzad – erről írt közösségi oldalán Hadházy Ákos független képviselő szerdán. (Boldog István

– A vádiratot hallgatni nagyon furcsa, hiszen sok száz EU-projektnél tudjuk, hogy hogyan utasította egy fideszes képviselő a polgármestereket arra, hogy ki kapja a megrendeléseket és hogy a pénzből vissza kell neki fizetni az alkotmányos költséget. De sajnos nagyon ritka, hogy ezt egy vádiratban lássuk vissza – írta a képviselő.

Hozzátette: az, hogy Boldog a harmadik korrupcióval vádolt fideszes képviselő, két dolgot üzen. – Egyrészt megmutatja, hogy a rendszer korrupt, MÁR a harmadik képviselő bukott le. Másrészt megmutatja, hogy Polt mennyire korrupt: ha nem védené a rendszert, nem 3, hanem akár 133 vádlott képviselő is lehetne. A látszattal ellentétben az ügyészség Boldogot most is védi azzal, hogy csak két közbeszerzéssel foglalkozik a sok tucat közül, ami Boldog körzetében bizonyíthatóan manipuláltan történt – vélekedett. Szerinte hogy miért merik ezt megtenni, az az általa mellékelt képen is látszik: a tárgyaláson csak két (RTL és egy kisebb) kamera van jelen. – Az M1, a TV2, az EchoTV, HírTv, PestiTV oknyomozóit nem látom – tette hozzá.