Hadházy: Minden propagandaforint után 15 százalék megy a terjesztést szervező cégnek

Hadházy: Minden propagandaforint után 15 százalék megy a terjesztést szervező cégnek

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő legújabb korrupcióinfó videójában, illetve Facebook-bejegyzésében bemutatja Balásy Gyulát, az ország 92. leggazdagabb emberét, aki Kuna Tibort és Csetényi Csabát követően szervezi a kormánypropagandát. A videóban Hadházy elmondja, Rogán Antal propagandaminisztériuma „havonta több milliárd forintot ad Balásy cégeinek arra, hogy elhelyezzék a kormány agymosó propaganda hirdetéseit.„

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3201636886613799

A képviselő kiemeli, Balásy Gyula cégein több, mint 70 milliárd forint közpénz folyt keresztül ilyen módon, amelyből kétmilliárd forintot ki is vett a vállalkozó.

Hadházy bejegyzésében – a kormánytól kikért adatok alapján – arról is ír, hogy „Balásy minden, propagandára szánt forintra rátesz 15 fillér ügynökségi díjat, így aztán az adófizetői milliárdokból csinos vagyon jön össze. A legtöbbet persze a kormány talpát nyaló propagandasajtó kapja. Az általam kapott adatok között volt, amin nem lepődtem meg, pl. azon, hogy a pestisracok.hu nevű propagandalap kiadója csak ez alatt a három hónap alatt 200 milliót(!) kaszált. Az már inkább meglepő volt, hogy a GYERMEKNAPOT és az ANYÁK NAPJÁT is reklámozta a kormány 700 és 500 millióért(!). A milliárdok túlnyomó része a kormánypropaganda újságjaihoz került” – írta bejegyzésében.

A videóban arról is beszélt, hogy érdekes módon néha független sajtótermékek is kapnak morzsákat. Szerinte ennek zsarolási célja lehet: ha sokat ugrálnak, elapadnak ezek a bevételek, és csődbe is mehetnek. Erre példaként az azonnali.hu-t hozta fel, amely gyereknapi hirdetésekre 3 millió forint körüli összeget kapott.