Hadházy nem tud napirendre térni afölött, hogy a rendőrség megtagadta a nyomozást a védettségi kártyák ügyében

Hadházy nem tud napirendre térni afölött, hogy a rendőrség megtagadta a nyomozást a védettségi kártyák ügyében

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Indulatos poszttal jelentkezett Hadházy Ákos független képviselő a közösségi oldalán. Szerinte tízszeresen túlárazták az oltási igazolványokat, ám a rendőrség megtagadta a nyomozást a plasztikkártyák ügyében.

A politikus arra alapozza a tízszeres túlárazást, hogy saját internetes kutakodása alapján a védettségi kártyák darabját 100-120 forintért is megrendelhették volna, ám a nagy nehezen kiadott dokumentumokból az derült ki, hogy igazolványonként 979,5 forint+áfát, összesen 6,12 milliárd forintot fizetett ki az állam. 

Mint írja, a rendőrség elutasító határozata nem cáfolja, hogy a plasztikkártyák 100-120 forintos áron szerezhetők be a piacon, viszont azt állítja, hogy az ár tartalmazta a borítékolás, címzés postai költségét, a plusz QR-kód nyomtatásának, és egy napi 24 órában működő informatikai rendszer költségét is.

Mint a Budapesti Rendőr-főkapitányság írja, „a fentiek alapján nem merült fel arra vonatkozóan adat, hogy a csalás és hűtlen kezelés bűntett előzőekben ismertetett elkövetési magatartásai megvalósultak, illetve ezzel ok-okozati összefüggésben a védettségi igazolványok beszerzése kárt vagy vagyoni hátrányt okoztak volna”.

Hadházy szerint azonban a dolog „nem maradhat következmények nélkül, mert a buliban a magyar adófizetőket minimum 5 milliárdos kár érte”. 

A képviselő teljes posztja itt érhető el.