Hadházy: Távozzanak az ellenzéki pártok a közmédiát felügyelő közalapítványból!

Hadházy: Távozzanak az ellenzéki pártok a közmédiát felügyelő közalapítványból!

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt javasolja Hadházy Ákos, hogy az ellenzéki pártok azonnal vonják vissza politikusaikat a közmédiát felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumából. Szerinte ugyanis az ő fizetett állásuk egyetlen célja, hogy a demokratikus ellenőrzés látszatát fenntartsák. „Ha kicsit is komolyan gondoljuk, hogy nem akarjuk díszellenzékként legitimálni ezt a piszkos rendszert és meg akarunk küzdeni a propaganda ellen, akkor a három díszpintyet azonnal visszahívják a pártok” – fogalmazott a képviselő a DK-s Debreczeni Józseffel, a jobbikos Silhavy Mátéval és az MSZP-s Kránitz Lászlóval kapcsolatban.

„A díszpintyek nagyon szép fizetést kapnak”, folytatta Hadházy, aki szerint a közalapítvány honlapján törvénytelenül nincs kinn az üvegzsebtörvény által előírt adatok legnagyobb része. Eközben a törvény előírja, hogy a közigazgatási államtitkári illetmény 22 százalékának megfelelő összeg (ami 385 ezer havonta), továbbá ennek felével egyenlő költségtérítés illeti őket. Hadházy szerint a kuratórium még nagyobb szégyen, mert az elnök Balogh László legmagasabb végzettsége szerinte mezőgazdasági szakmunkásképző.

Hadházy díszkádereknek nevezte politikustársait, hozzátéve, korábban erről volt vita, Silhavy pedig a Mércének azt mondta, nagyon fog harcolni, és minden anomáliára felhívja a figyelmet. „Nos, biztosan küzdöttek, mint egy oroszlán, de a neten ennek egy Siklósi Beatrix kinevezését bíráló harcos közleményen kívül semmi nyoma sincs. És még ha lenne is: április 3. után végleg lejárt a közlemények ideje. Tettek kellenek, hogy a látszatdemokrácia fenntartásának a legkisebb látszatát is elkerüljük!” – fogalmazott a képviselő.