Hajdu János: Tömegrendezvényen akart robbantani és tömegbe is hajtott volna a 21 éves férfi

Hajdu János: Tömegrendezvényen akart robbantani és tömegbe is hajtott volna a 21 éves férfi

Hajdu János, a Terrorelhárító Központ (TEK) főigazgatója a bőnyi rendőrgyilkosságról tartott sajtótájékoztatón Győrben 2016. október 26-án (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogott a Terrorelhárítási Központ egy magát iszlamistának valló, 21 éves magyar férfit, aki többféle terrortámadást, tömegrendezvényen történő robbantást, továbbá tömegbe hajtva elkövetett támadást tervezett Magyarországon – jelentette be a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója sajtótájékoztatón, szerdán.

Hajdu János elmondta, hogy a TEK kedden fogta el a férfit. A főigazgató hozzátette: az illetékes igazgatóságuk hetek óta felderítést folytatott az ügyben, miután az Iszlám Államhoz köthető internetes oldalakon – amelyekre szigorú belépési rend alapján lehet csak belépni – egy magyar fiatalember is részt vett a beszélgetésekben.

A párbeszéd tartalma ellenséges ideológiát, „kimondottan dzsihadista propagandát valló” emberekkel terrortámadásra való felkészülésről, azokra vonatkozó eszközökről, anyagokról, módszerről szólt – közölte az altábornagy.

Blikk információja szerint az elfogott férfi a magyar-portugál foci-Eb-meccsen tervezte a robbantást.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy több helyszínen is robbantást tervezett az iszlám vallásra áttért férfi, az első lett volna a Puskásban.

(MTI)

Címkék: terrorizmus, TEK