Hajnal Miklós: Áder utasítsa vissza a környezetromboló jogászkodást

Hajnal Miklós: Áder utasítsa vissza a környezetromboló jogászkodást

Áder János köztársasági elnök előadást tart a klímaváltozásról egykori iskolájában, a győri Révai Miklós Gimnáziumban 2019. december 7-én. (Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Utasítsa vissza a környezetromboló jogászkodást, és vesse el a kihasználni kívánt jogi kiskaput – erre szólította fel Hajnal Miklós a köztársasági elnököt. A momentumos politikus levelet írt Áder Jánosnak, megemlítve: nemrég értesült róla, hogy bár három ingatlannal is rendelkezik, de egy új építésű, 720 négyzetméteres, liftes villát is kap az államtól nyugdíjas éveire. Ennek megépítéséhez pedig felülbírálták a kerületi építési szabályzatot. A Béla király úti Normafa Parkot ugyanis kiemelt nemzetgazdasági beruházásnak tekintik, ezért a beépíthetőséget 15-ről 20 százalékra emelték, a minimális zöldterületre vonatkozó mutatót pedig 65-ről 60 százalékra csökkentették.

Hajnal viszont leszögezte, a villa a Normafától nagyjából egy-másfél kilométernyire van, tehát nyilvánvaló, hogy ez csupán egy jogi kiskapu. Tíz évvel ezelőtt pedig Schmitt Pál épp „az ország gazdasági helyzetére tekintettel” döntött úgy, hogy nem kér állami lakást.

„A magyar embereket sújtó rekordinfláció és gazdasági válság idején most Önnek is ugyanezt kellene tennie. Mint az érintett választókerület megválasztott országgyűlési képviselője, arra biztatom, hogy utasítsa vissza az önnek kijelölt luxusingatlant, ahogy azt elődje, Schmitt Pál is tette tíz évvel ezelőtt. Az egyébként rendkívül jó adottságú és értékes ingatlant pedig ajánlja fel inkább valóban értelmes és hasznos célokra. Itt a Hegyvidéken, ahol korábban bezárták a Virányosi közösségi házat, és eladták a Lejtő utcai telket, volna rá igény” – tette hozzá Hajnal Miklós.