Halálos tömegszerencsétlenség az M1-esen: így áll most a rendőrség nyomozása

Halálos tömegszerencsétlenség az M1-esen: így áll most a rendőrség nyomozása

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Porvihar alakult ki és tömegbaleset történt még március 11-én az M1-es autópályán Herceghalomnál. Összesen 5 kamion és 37 autó ütközött össze, számos jármű ki is égett. A balesetben egy 44 éves budapesti férfi meghalt, 39 ember pedig megsérült. A rendőrség később közölte, hogy szakértők bevonásával eljárást indítottak a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása, még egy email címet is létrehoztak, amelyre a helyszínen mobiltelefonnal vagy fedélzeti kamerával rögzített kép- vagy videofelvételeket várták.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Hang megkeresésére most azt közölte, hogy halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása miatt továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a büntetőeljárás. A rendőrség válaszából kiderült: a szakértői vélemény megérkezésére várnak. – Kollégáink szakértői, elsősorban balesetelemző műszaki szakértői véleményre várnak. Jelenleg sem egy esetleges gyanúsításra, sem a nyomozás befejezésének időpontjára nem adható egzakt válasz – írta a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.