Halasztják Márki-Zay Péter mozgalmának tisztújítását

Halasztják Márki-Zay Péter mozgalmának tisztújítását

Márki-Zay Péter a kormányváltó nagygyűlésén (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább két héttel elhalasztják a Márki-Zay Péter nevéhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom tisztújítását – erősítette meg a Magyar Hang értesülését Márki-Zay Péter. A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt lapunknak arra hivatkozott, hogy a helyszín bérlésével voltak problémák és emiatt kellett új időpontot keresni.

Az április 3-i választási vereség óta, de főként az elmúlt hetekben igencsak felerősödtek a viták az MMM körül. Márki-Zay Péter ugyanis már korábban deklarálta, hogy pártot szeretne alapítani és még az is felmerült – legalábbis ezt egy időben szorgalmazta –, hogy a mozgalom alakuljon párttá. Azóta ez megváltozott, már egy önálló szervezetben gondolkozik.

Mindezzel együtt eddigi szövetségesei sorra jelentik be, hogy nem tartanak Márki-Zay Péterrel. Kész Zoltán már korábban is közölte, nem híve annak, hogy a volt ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek most pártot kéne csinálnia. Lukácsi Katalin és Hadházy Ákos is már bejelentették, hogy nem lépnek be Márki-Zay Péter új pártjába, sőt nem is támogatják a kezdeményezést. De még Lengyel Róbert is egyértelművé tette, hogy éppen azért vett részt az MMM megalapításában, mert az nem pártként jött létre.