Halott személy aláírása szerepelhet Zsigó Róbert ajánlóívén

Halott személy aláírása szerepelhet Zsigó Róbert ajánlóívén

Novák Katalin és Zsigó Róbert (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bajai önkormányzat a honlapján közölte, hogy valószínűleg halott személy adatait találták a Bács-Kiskun megyei 6-os választókörzet egyik ajánlóívén. A hírről beszámoló 444 megjegyzi, hogy a sorszám alapján az ajánlóívet a fideszes Zsigó Róbert adhatta le.

Az önkormányzat szerint a választási bizottság most azt vizsgálja, hogy hivatalból kell-e az ügyben feljelentést tennie. A csalásgyanús esetre akkor derült fény, amikor szúrópróbaszerűen ellenőrizték az íveket. A kérdéses aláíráshoz tartozó személy nem szerepelt a névjegyzékben.

Később kiderült, hogy az illetőt 2019-ben törölték a személyiadat-nyilvántartásból, ami arra utal, hogy elhunyt. A választási bizottság elnöke elmondta, hogy ha a gyanú beigazolódik, akkor feljelentést fognak tenni.

Kiss László, a helyi ellenzéki jelölt erre így reagált a Facebookon:

„Az OEVI vezetője a jegyzőkönyv szerint vizsgálatot indított, és ha bebizonyosodik, hogy Zsigó Róbert ajánlóívén egy halott ember adatai szerepelnek, akkor hivatalból feljelentést tesz. Helyesen teszi. Én csak egyet nem értek: egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre? Hát nincs már 500 fideszes a Bácskában, aki ajánlaná Zsigó Róbertet? Meglehet. De a törvényeket attól még mindenkinek be kell tartania. Akkor is, ha a Fidesz jelöltje.”