Hamarosan gazdát válthat a Budapest Airport Zrt.

Hamarosan gazdát válthat a Budapest Airport Zrt.

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér (Fotó: Budapest Airport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Indotek Csoport vezérigazgatója az Index megkeresésére elmondta, domináns piaci befektetőkkel kezdtek tárgyalásokat a Budapest Airport Zrt. konzorciumban való megvásárlásáról.

A Jellinek Dániel által szervezett konzorcium kizárólag politikai kapcsolódással semmilyen formában nem rendelkező professzionális szereplőkből áll – tette hozzá a vezérigazgató. aki a tárgyalások bizalmas jellege miatt további tájékoztatást nem adott az ügyletről.

A Bloomberg szerint hazai cégekből álló konzorcium – amelynek a MOL Nyrt. is a tagja – vásárolná meg Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető céget.

Ahogy arra az Index cikke emlékeztet, a Budapest Airportnak jelenleg három tulajdonosa van: a GIC szingapúri befektetési alap tulajdonában lévő Malton (tulajdoni hányada: 23,33 százalék), egy kanadai nyugdíjalap (Caisse de dépôt et placement du Québec, 21,23 százalék), valamint a német AviAlliance (55,44 százalék), amely repülőtér-üzemeltetéssel foglalkozik. A Bloomberg pénteki cikke szerint egyiknek sem áll szándékában eladni a repülőteret üzemeltető céget.