Hann Endre szerint az ElkXrtuk hitelrontását aligha lehet válasz nélkül hagyni

Hann Endre szerint az ElkXrtuk hitelrontását aligha lehet válasz nélkül hagyni

Az ElkXrtuk című film plakátja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Annyira abszurd az egész, hogy épeszű ember nem hiheti el. (…) Olyan mértékű hitelrontásról van szó, amelyet aligha lehet válasz nélkül hagyni – erről beszélt a Hvg360-nak Hann Endre, a Medián vezetője az ElkXrtuk című film kapcsán, amelyben mint kiderült, az ő karaktere is szerepel, méghozzá az egyik főgonoszként.

Hann szerint „ha nem lenne ennyire kártékony, nevetségesnek mondanám, hogy az ötvenes évek propagandafilmjeire hajazó »műalkotás« azzal próbálja dokumentumfilmként hitelesíteni magát, hogy létező személyekkel dúsítja fel a képtelen fikciót”.

– Az persze érdekel – és talán van ebben némi hiúság is –, hogy miért lettem én ilyen fontos a Fidesznek? Talán a kormányközeli közvélemény-kutatók menedzseltek be bosszúból a filmbe, mert annyiszor igazam lett velük szemben? Vagy Karácsony Gergely lejáratásához kellett rólam, az akkori főnökéről és munkahelyéről hazug mesét kitalálni, mintha a politika alakítói lettünk volna? – tette fel a kérdést a Medián igazgatója.

A Hann Endrével készült teljes beszélgetés itt olvasható

 

 

Címkék: Hann Endre, ElkXrtuk