Harckocsi érkezik a Városligetbe, a honvédelmi tárca óvatosságot kér a közlekedőktől

Harckocsi érkezik a Városligetbe, a honvédelmi tárca óvatosságot kér a közlekedőktől

Az első négy Leopard 2A4HU típusú harckocsi egyike az ünnepélyes átadás keretében tartott bemutatón a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2020. július 24-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óvatosságot kér a közlekedőktől a Városligetbe tartó Leopard harckocsi miatt a Honvédelmi Minisztérium.

A tárca csütörtöki közleménye szerint a harcjárművet Tatáról közúton szállítják Budapestre, de az utolsó másfél kilométert már gumibetétes lánctalpain teszi meg az Ógyalla tér és a Városliget között. A harckocsit katonai rendészek vezetik fel. A Leopard 2A4HU csütörtök 19.30 és péntek 4 óra között lesz úton.

Az augusztus 20-ai ünnepen nemcsak a Leopard, hanem a nemrég – a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program révén – beszerzett Gidrán páncélozott harcjármű is megtekinthető lesz a Városligetben. A katonai konvoj szombat 19.30 és vasárnap 3 óra között közlekedik majd a Tata – Budapest XIV ker. Ógyalla tér – Városliget – Tata útvonalon.

(MTI)