Harmadszor is a Válasz Online-nak adott igazat a bíróság a DK-s képviselővel szemben

Harmadszor is a Válasz Online-nak adott igazat a bíróság a DK-s képviselővel szemben

Ráczné Földi Judit (Fotó: a politikus Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kúria öttagú tanácsa ma hatályában fenntartotta azt a jogerős ítéletet, mely szerint a Válasz Online megalapozottan írta a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét. A lap híradása szerint nyolc hónapja született meg ez az ítélet, melyre reagálva a Gyurcsány Ferenc pártja megvédte a székesfehérvári jelöltként próbálkozó politikust, sőt parlamenti képviselői mandátumhoz juttatta. A Demokratikus Koalíció elnöksége nevében Barkóczi Balázs közölte: a „pokolra” is elmennek Földi Juditért, mert becsületes.

Ezt követően a Válasz Online nyilvánosságra hozta a jogerős ítéletet, abban bízva, hogy ezzel végleg lezárhatja az ügyet. Csakhogy Ráczné ügyvédje, Schiffer András áprilisban felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő a Kúriánál, azt kérve, hogy a legfőbb bírói testület helyezze hatályon kívül a szerinte jogszabálysértő másodfokú ítéletet. A Kúria öttagú tanácsa azonban a mai tárgyaláson úgy határozott: hatályában fenntartja a jogerős döntést.

A lap megjegyzi: „Őszintén reméljük, hogy a Fővárosi Törvényszék, a Fővárosi Ítélőtábla, majd most a Kúria döntése után végre a DK és Schiffer András is elfogadja, hogy nem érdemes – forgalommal szemben – a „pokolra” menni, és végre tényleg lezárhatjuk ezt a kínkeserves történetet.”