Három kérdés is a migrációról fog szólni az új nemzeti konzultációban

Három kérdés is a migrációról fog szólni az új nemzeti konzultációban

Fotó: Kovács Zoltán Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár ismertetett néhány kérdést a következő nemzeti konzultációról szombat reggel a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Mint mondta, a migrációval továbbra is foglalkozni kell, a „migránsok megjelenése az európai határokon és az illegális migráció folytatódása nagyon komoly közegészségügyi, járványügyi kockázatokat is rejt, hiszen ezek a migránsok, ezek az emberek anélkül próbálják elérni céljaikat Európában, hogy bármilyen egészségügyi ellenőrzésen átmentek volna, és ismeretlen vírusvariánsokat hozhatnak Európába.”

Ezért aztán három kérdést is a migrációnak szentelnek a nemzeti konzultációból.

A kérdések:
– Engednünk kell-e a Soros-féle szervezetek nyomásának, és meg kell-e változtatni a magyar álláspontot, miszerint nem szabad illegális migránsokat engedni Európába?
– Vajon engedni kell-e a kötelező szétosztást célzó brüsszeli terveknek?
– A járvány utáni időszakban egyáltalán szükség van-e migrációra Európában? A kormány javaslata, hogy a következő két évben egyáltalán e fogadjon Európa migránsokat.

A kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy a kormány véglegesítette a nemzeti konzultáció témáit és kérdéseit. 14 kérdés kapott helyet a kérdőíven, ezek túlnyomó része gazdasági jellegű, többek között a minimálbérről, a családi adóvisszatérítésről és a hitelmoratóriumról szólnak. A kérdőíven ezen felül szerepelnek a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések is – tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök június 10-én jelentette be, amikor váratlanul megjelent a kormányinfón, ahová a Magyar Hangot nem engedték be, hogy ismét lesz nemzeti konzultáció.