Három nap alatt több mint 3 millió forint gyűlt össze Jakab Péter tízmilliós büntetésére

Három nap alatt több mint 3 millió forint gyűlt össze Jakab Péter tízmilliós büntetésére

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jakab Péter Facebook-oldalán közölte, hogy 3 nap alatt több mint 3 millió forintot küldtek, miután Kövér László, akit elvtársnak titulál, 9,6 millióra büntette a ficsúrozásért.

A Jobbik elnöke a következőket írja bejegyzésében: „Köszönöm nektek! Számítok rátok, számíthattok rám! Az országunkat már ellopták, a népünket még nem. Csak rátok számíthatunk, hogy visszavegyük azt, ami a mindannyiunké. Magyarországot!”

Az adománygyűjés kapcsán a Jobbik előzőleg már tetemre hívta a házelnököt, amikor gyűjtés kapcsán arról posztolt a párt Facebook-profilja, hogy „Kövér Lászlónak láthatólag komoly mentális terhelést jelent a mások véleményének meghallgatása, illetve a házelnöki munka, ez pedig veszélyes. Veszélyes a már így is félig sírba rugdosott jogállami demokráciára, a mellé dobott szólás- és véleményszabadságra, és veszélyes az ország jövőjére nézve.

A fideszes házmester ma még – balga módon bízva a dolgok változatlanságában és örökkévalóságában – súlyosan visszaél közjogi tisztségével, zsarnok pártpolitikusként önkényeskedik a házelnöki pulpituson, de legkésőbb 2022-ben csúnyán meg fog fizetni a demokrácia ellen elkövetett bűntetteiért, ahogyan azt sem tudja megakadályozni, hogy elmondhassuk: meg fognak fizetni a tolvajok! Vele együtt! Szóval, remeghet az a bajusz…”

A Kövér László által kiosztott rekordbüntetés miatt egyébként a Jobbikkal szövetséges ellenzéki pártok is kifejezték szolidaritásukat.