Három újabb embert tartóztattak le a Völner–Schadl-ügyben

Három újabb embert tartóztattak le a Völner–Schadl-ügyben

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Központi Nyomozó Főügyészség a Völner–Schadl-ügyben eredetileg hat embert akart volna letartóztatni: magát Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnökét, R. Róbertet és Schadl sofőrjét, illetve három másik embert. Utóbbiak letartóztatását ugyanakkor a bíróság elutasította.

A döntés ellen a főügyészség fellebbezett, aminek eredményeként a bíróság megváltoztatta a döntését, és engedélyezte a három másik személy letartóztatását is, írja a Házon kívülre hivatkozva a HVG.

Mint lapunk nemrégiben megírta, a Schadl–Völner-ügy másik mai fejleménye, hogy Gulyás Gergely miniszter azt állította, hogy korábban nem tudott az ügyben az általa irányított Miniszterelnökségen tartott házkutatásról. Még pedig azért, mert a szóban forgó részleg valójában a paksi bővítésért felelős miniszter hatáskörébe tartozik, és csak névleg a Miniszterelnökség része.

A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai tavaly novemberben egyszerre három minisztériumban, a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban tartottak az üggyel kapcsolatban házkutatást.