Háromhetes online tábornokképzést szervez a kétfarkú kutyapárt

Háromhetes online tábornokképzést szervez a kétfarkú kutyapárt

Fotó: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 150 éves magyar tisztképzés tiszteletére online tábornokképzést hirdet meg „hamarosan” a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A viccpárt Facebook-bejegyzése szerint részletfizetést is lehet majd kérni. 

A „felhívás” apropóját az a napokban kipattant ügy adja, miszerint Novák Katalin köztársaság elnök férje egyből alezredesi pozícióra szerződött a Magyar Honvédséghez. Ez abból derült ki, hogy Veres István – aki az MNB-nél pénzpiaci igazgatóként dolgozik – néhány hetes katonai felkészítéséről és esküjéről videó is készült, így kiderült, hogy már az első beöltözésekor alezredesi rendfokozatú sapkát öltött, és így láthattuk az eskütétel pillanataiban is.

A Veres István kinevezéséért is felelős MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság egy, a Facebook-oldalukon érkező kérdésre – „és mitől lett alezredes” – így reagált: „… Veres István Úr önkéntes műveleti tartalékos katonaként alezredesi rendfokozatra szerződött. Ebben az állománykategóriában ez a rendfokozat megközelítőleg tükrözi a végzettségét, szakmai tapasztalatait, iskoláit, valamint a közjogi szerepét”.

A lapunknak névtelenül nyilatkozó honvédelmi forrásunk arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyen magas rendfokozatba csak 20-25 év kiváló szolgálat után szoktak kerülni nyugállományú, de tartalékosként a honvédség kötelékében maradó katonák. Az ügy azért lehet visszás, mert a Magyar Honvédségnél épp most vezényeltek le egy nagyszabású fiatalítást, és a sajtóhírek alapján több mint 100 olyan tisztet küldtek el, akik betöltötték 45. évüket és már legalább 25 éve szolgáltak.

A ranglétrán való szokatlanul gyors előremenetelről részletesebben ITT írtunk.