Hárommilliós végkielégítéssel távozhat Novák Katalin

Hárommilliós végkielégítéssel távozhat Novák Katalin

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután államfői jelölése miatt lemondott Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, mintegy hárommillió forintos végkielégítéssel búcsúzhat – írja a 24.hu. Mint kifejtették, Novák csak másfél évig volt miniszter, ezért nem három havi pénz jár neki, mint például a büntetőügye miatt lemondott igazságügyi államtitkárnak, Völner Pálnak, hanem csak másfél havi illetmény.

Még jobban jár majd Novák, amint köztársasági elnökké választják: onnantól a miniszteri fizetésének dupláját kapja, azaz körülbelül havi négymillió forintot. Ugyanis mint a lap felhívja a figyelmet, az államfő illetménye az átlagkeresethez van kötve. A hatályos törvények szerint ez az apanázs élete végéig megilleti majd őt, ráadásul ezt kiegészíti a személyes gépkocsi-használat, egy három fős titkárság, egészségügyi ellátás. Sőt, ha kéri, akkor a „megfelelő lakhatását is biztosítja” neki az állam egy fős személyzettel. Ez a 24.hu szerint a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy rezidenciát is kapnak használatra, amelyben családjával élhet akkor is, ha lejárt az államfői mandátuma.

A cikk kiemelte azt is, a 44 éves fideszes politikus lesz a legfiatalabb köztársasági elnök a magyar történelemben, valamint az első női elnök is, már ha megválasztják, ám ez a fideszes többség miatt valójában inkább csak formalitás.