Háromszáz dolgozót bocsát el a Wellis Zrt. dabasi üzeméből

Háromszáz dolgozót bocsát el a Wellis Zrt. dabasi üzeméből

Wellis jakuzzi (Forrás: Wellis/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Wellis Magyarország Zrt. 300 dolgozót bocsát el dabasi üzeméből az ukrajnai háború, az energiaválság és a globális gazdasági nehézségek hatásai miatti átszervezés keretében. A cég Európa legnagyobb jakuzzigyártójának számít, a masszázsmedencék piacán a világ öt legnagyobb szereplője közé sorolják.

A cég tájékoztatása szerint a dabasi üzemben leépítik a medencegyártás egy részét, ezért küldik el a dolgozókat. A fejlesztési részleg kibővítésével közben új fejlesztési és szolgáltatási központot hoznak létre, illetve továbbra is Dabason marad a magasabb szaktudást igénylő swim spa termékeik gyártása. A cégnek Ózdon is van telephelye, a változás azt a helyszínt nem érinti. Közleményük szerint az átszervezések hosszú távon biztosítják a vállalat stabil működését.

A Wellis Zrt. részvényeivel 2021 óta kereskednek a BÉT Xbond piacán. Árbevétele 2021-ben 38,4 milliárd forintra nőtt, az előző évi alig 21 milliárd forint után, adózott nyeresége duplázódott, meghaladta a 3,8 milliárd forintot a 2020-as 1,8 milliárd forintot követően.