Hat fokban tartottak kétórás írásbeli vizsgált az ELTE-n

Hat fokban tartottak kétórás írásbeli vizsgált az ELTE-n

Az ELTE egyik Múzeum körúti (Trefort kerti) épülete (Fotó: ELTE)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A HVG értesülése szerint az ELTE Múzeum körúti (Trefort kerti) kampuszán annak ellenére tartottak kétórás írásbeli vizsgát az egyik épületben, hogy csak úgynevezett temperáló fűtés volt, ami legfeljebb arra jó, hogy ne fagyjanak szét a vízvezetékek.

A vizsgára a hallgatók már felkészülten érkeztek – ami manapság azt jelenti, hogy vittek magukkal több réteg zoknit, takarókat, melegítőpárnát és hőmérőt. A hőmérőt le is fényképezték, ami a vizsga közben nagyjából hat-hét Celsius-fokot mutatott (legalább pluszban).

Korábban az szerepelt a dékáni utasításban, hogy az érintett épületben nem lesz elég meleg ahhoz, hogy tartós munkavégzésre alkalmas legyen – de úgy tűnik, a kétórás írásbeli vizsga nem számít munkának. Eredetileg a Trefort Gimnáziumba hirdették meg a vizsgát, de azt közelebbről nem ismert okok miatt áttették a Múzeum körúti egyetemépületbe.

A tanárok szóltak a hallgatóknak, hogy öltözzenek melegen, mert „hűvös lesz”, de talán plusz 6 fokra még ők sem számítottak. A hallgatók elmondták, hogy kikerülhetetlen volt ott és akkor teljesíteni a vizsgát, mert még orvosi igazolás esetén sem biztosítanak pótidőpontot.

Címkék: ELTE, rezsikrízis