Hatalmas tűz volt Tiszaújvárosban, a Mol üzemének közelében – Videó

Hatalmas tűz volt Tiszaújvárosban, a Mol üzemének közelében – Videó

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Facebookon terjedő videó szerint hatalmas lángokkal égett a tiszaújvárosi vegyi kombinát (azaz a Mol Petrolkémia üzeme) melletti telephely.

A Mol sajtófőnöke az Index megkeresésére elmondta, hogy a Mol üzeme nem volt veszélyben.

Security Check Required

„Tiszaújvárosban egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban megsemmisítésre váró különböző anyagok gyulladtak ki. A tűz nagyjából 300 négyzetméteren ég. Az esetben nincs személyi sérülés, a helyi tűzoltók mellett többek közötti miskolci és tiszaújvárosi egységek érkeztek a helyszínre” – mondta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A videó készítője is azt közölte az Index.hu-val, hogy egy, a Mol-telep közelében lévő hulladékkezelő cég telephelye égett.

A tűz csütörtök este Tiszaújvárosban egy hulladékgazdálkodási cég telephelyén keletkezett – erről a polgármesteri hivatal lapjának közösségi oldalán a város közbiztonsági referense adott tájékoztatást az MTI-nek.

A Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán Bitó Barnabás azt írta: az esti órákban az Ecomissio Kft. telephelyén ütött ki tűz, de a várost nem veszélyeztette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem később azt közölte: megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy raktárban. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok.

A tűzhöz a helyi hivatásos és létesítményi, valamint a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról oltják a lángokat. A telephelyre katasztrófavédelmi mobillabort is küldtek.

Csütörtök este az MTI már arról számolt be, hogy néhány óra alatt megfékezték a tüzet.

Címkék: tűz, Mol