Hatan támadták meg Karácsony népszavazási kérdéseit

Hatan támadták meg Karácsony népszavazási kérdéseit

Az inge kapcsán kéri ki a véleményeket a politikus (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmeket benyújtani a Nemzeti Választási Irodához a Karácsony Gergely által kezdeményezett, és a Nemzeti Választási Bizottság által átengedett két népszavazási kérdéssel kapcsolatban. A HVG úgy tudja, hogy hat ilyen kérelem is érkezett.

A Fudan Egyetemről szóló népszavazási kérdést hárman támadták meg: két magánszemély, illetve a Volner Párt, amely Volner János volt jobbikos politikushoz köthető. 

Ugyancsak három beadvány érkezett a munkanélküli segély folyósításának 9 hónapra történő emelésével kapcsolatos kérdés ellen. Itt is két magánszemély a kezdeményező, a kereskedelmi és iparkamara mellett.

Amint lapunk korábban megírta, a Nemzeti Választási Bizottság által jóváhagyott két kérdés így szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?, illetve „Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”

A kérdés akkor szerepelhet ténylegesen népszavazáson, ha összegyűlik rájuk 200 ezer aláírás.