Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése

Karácsony Gergely főpolgármester maszkban buszozik Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése. Különleges helyzet különleges döntést igényelt – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Mint a főpolgármester írja: „Több polgármester igazolt koronavírus fertőzött, más képviselők karanténban vannak, van, aki a teszteredményére vár.”

– Az első és a legfontosabb, hogy mindenkinek jobbulást kívánjunk. A közgyűlést a lehető legkorábbi időpontban pótoljuk. Emellett olyan jogszabálymódosítást kezdeményeztem a kormánynál, ami lehetővé teszi a fővárosi közgyűlés megtartását online formában – jelentette a főpolgármester.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

– A mára tervezett döntéseink közül a maszkviselési rendelet visszavonása kapott nyilvánosságot, a korábbi fővárosi rendeletet felülírja a kormányrendelet, az van érvényben. Továbbra is fontos és indokolt a szabályok betartása, hogy vigyázzunk magunkra, egymásra és szeretteinkre. Erre kérek mindenkit. A járványhelyzet súlyosbodása minden döntéshozótól felelős hozzáállást, időnként nehéz döntéseket, tiszta kommunikációt és a szakértők javaslatainak komolyan vételét követeli meg. Mi ehhez tartjuk magunkat – közölte Karácsony Gergely.

Arról egyelőre nem posztolt a főpolgármester, hogy mit szólnak a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs bejelentésére, aki szerint a jó együttműködés jegyében a kabinet segítő kezet nyújt a fővárosnak és kész átvállalni jelentős budapesti városfejlesztések megvalósítását.