Hatástalanították a II. kerületben talált szovjet gránátot

Hatástalanították a II. kerületben talált szovjet gránátot

A talált szovjet gránát (Fotó: Lakatos Sándor zászlós/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikeresen hatástalanították a Budapesten, a II. kerületi Pusztaszeri úton talált második világháborús szovjet betonromboló gránátot a Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: eltávolították az élesített fenékgyújtó szerkezetet, és elszállították a helyszínről a hatástalanított bombatestet, hogy megsemmisítsék.

A 203 milliméteres szovjet betonromboló gránátra vízvezeték-fektetés közben bukkantak a munkások egy családi ház kertjében. A hatástalanítás idejére a rendőrök mintegy száz méter sugarú körben lezárták a területet, de a korlátozást már feloldották.

Korábban írtuk, hogy második világháborús szovjet betonromboló gránátot találtak Budapesten, a II. kerületi Pusztaszeri úton, egy családi ház kertjében. A hatástalanítás idejére száz méter sugarú körben lezárták a területet. A szovjet 203 milliméteres betonromboló gránátra vízvezeték-fektetés közben bukkantak a munkások. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a gránát élesített gyújtószerkezettel rendelkezik.

Címkék: gránát