„Hátulról, ököllel kezdte ütni a fejét” – így támadtak a Nyomtass te is! aktivistájára

„Hátulról, ököllel kezdte ütni a fejét” – így támadtak a Nyomtass te is! aktivistájára

Nyomtass Te is!-mozgalom (Fotó: Nyomtass te is! / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szidalmaztak, majd megvertek szerda délelőtt egy újságterjesztő aktivistát Dunabogdányban – közölte a Nyomtass te is! – mozgalom szerda este. A lapterjesztő szervezet egyúttal felszólította a kormányt: tegyenek azért, hogy a Fidesz szavazótábora ne félemlítse meg és ne inzultálja azokat, akik önkéntes munkával terjesztenek a kormánymédiában elhallgatott híreket - továbbá biztosítsák a sajtószabadság gyakorlását.

 A Magyar Hang elérte L. László Jánost, a hetilap főszerkesztőjét, aki részletesebben is mesélt a támadásról. Mint elmondta, aktivista társuk, egy nyugdíjas férfi épp Dunabogdány egyik mellékutcájában terjesztette az ingyenes lapot, adott belőle az egyik lakónak is. A harmincas férfi megköszönte az újságot, de miután szembesült tartalmával, ordítozni kezdett a terjesztővel, és követelte, hogy takarodjon a faluból.

– Az aktivistánk csak annyit válaszolt, hogy közterületen tartózkodik, ahonnan nem küldhetik el, majd tovább sétált. Az agresszív lakó viszont utána szaladt, és hátulról, ököllel kezdte ütni a fejét – mondta L. László János. Az erőszaknak elmondása szerint egy szomszéd vetett véget, aki kiabálva-kérlelve, de állította a verekedőt. – Én is fideszes vagyok, de ilyet nem csinálunk – így próbált a támadó lelkére beszélni.

A megvert aktivista ezután értesítette a rendőrséget, majd társaival orvoshoz ment, és látleletet vetetett fel. A rendőri eljárás azonban nem várt akadályokba ütközött. – A központjukban ülő diszpécser azt mondta, legfeljebb két óra múlva tudnának járőrt küldeni hozzánk, mivel autóik foglaltak. Dunabogdányon pedig csak körzeti megbízott van, akit nem találtunk – idézte fel a történteket a hetilap főszerkesztője. Az aktivistát és L. László Jánost végül a Szentendrei Rendőrkapitányságon fogadták, ahol feljelentést tettek – hogy ügyükben milyen jogcímen indul eljárás, még nem tudják.

Mint megtudtuk, az eset példátlan a mozgalomnál: szóbeli inzultusok eddig is érték az újságterjesztőket, de kezet még senki sem emelt rájuk. A szervezetnél attól tartanak, hogy a választás előtt csak tovább fokozódnak az indulatok. –Nem tekinthetjük szabadnak az országgyűlési választást, ha fizikailag akadályozzák meg a kormánytól független hírek eljutását a szavazókhoz – figyelmeztetett közleményében a mozgalom.

 A Nyomtass te is! négy éve működik, adományokból fenntartott hetilapjukat jelenleg több mint ezer aktivista terjeszti országszerte, ingyenesen, önkéntes munka keretében. Az újságban függetlennek tartott lapok cikkeit, szakszervezeti bejelentéseket szemléznek és vonalasan kormányellenes címadással adnak közre. A legapróbb falvakba is elviszik a kiadványt. Céljuk az ,hogy a lakosság ne csak a kormánypropaganda híreivel találkozzon.