Havas eső, hó, ónos eső: megmutatja magát a tél

Havas eső, hó, ónos eső: megmutatja magát a tél

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Advent második vasárnapja csapadékosan fog telni, ráadásul több hullámban számíthatunk eső, vegyes halmazállapotú csapadék, illetve északabbra havazás előfordulására is – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előjelzésében.

Nagyrészt borult lesz az ég. Északkeleten a nap első felében átmenetileg szűnik a csapadék, máshol sok helyütt számítani lehet esőre, havas esőre, melyet délutántól, estétől – a délkeleti, keleti megyék kivételével – egyre többfelé hó válthat fel, ugyanakkor nyugat felől csökken a csapadék kiterjedése, illetve mennyisége.

A keleti, majd a Dunántúlon az északi szelet helyenként élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, kopásos- és gyulladásos jellegű ízületi problémák, görcsös panaszok, légzési nehézségek, rosszullét, dekoncentráltság, tompaság egyaránt előfordulhat. Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést – figyelmeztet az Időkép orvosmeteorológiája.

A borongós, csapadékos időben romolhat hangulatunk, közérzetünk, alacsony lehet hő- és komfortérzetünk.

A Kékestető már szombaton megtelt, a csúcson sokan szánkóztak vagy hógolyóztak. Képek erről a Kékestető 1014m - Az ország csúcsa Facebook-oldalán találhatók.

 

Címkék: időjárás