Házak tetejét rongálta meg a vihar

Házak tetejét rongálta meg a vihar

Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben Esztergom belvárosában 2021. augusztus 5-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még kora este is több helyszínen dolgoztak a tűzoltók a heves zivatarok okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese az MTI-vel. Dóka Imre kifejtette: országszerte több mint száz riasztást kaptak, jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák miatt. A legtöbbször Békés és Csongrád-Csanád megyében kérték a tűzoltók segítségét, de számos bejelentést kaptak Hajdú-Bihar megyéből is.

Példaként említette, hogy Orosházán egy horgászház tetejét szakította le a szél, míg a Hajdú-Bihar megyei Komádiban több ház teteje is megrongálódott a viharos erejű szélben. Békés és Csongrád-Csanád megyében több településen átmenetileg áramkimaradás is volt, de mostanra helyreállt a szolgáltatás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön kora este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: este már inkább csak az Alföld és Északi-középhegység keleti területein fordulhatnak elő zivatarok, késő este pedig megszűnnek, illetve kivonulnak az országból. A legvalószínűbb kísérőjelenség az intenzív csapadék lesz, de jégeső és átmeneti szélerősödés, esetleg viharos lökés sem zárható ki.

Péntek napközben (főként délután) az északkeleti megyékben, illetve a Dunántúl északi és középső tájain alakulhat ki elszórt jelleggel zivatar, de ezek erőssége már jóval elmarad a csütörtökitől – jegyezték meg.

 

Címkék: vihar, viharkár