Hazatértek a magyar katonák Afganisztánból

Hazatértek a magyar katonák Afganisztánból

Az afganisztáni kimenekítő akcióból hazatért honvédek a kecskeméti katonai repülőtéren 2021. augusztus 25-én (Fotó: Honvédelem.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Épségben hazaértek a magyar katonák Afganisztánból – közölte a honvedelem.hu szerda este. Azt írták: éjjel landolt Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a Magyar Honvédség két utasszállító repülőgépe, amellyel hazatért az afganisztáni kimenekítési feladatokban részt vevő valamennyi magyar katona.

A Magyar Honvédség nagyszabású evakuálási műveletének részleteiről csütörtökön 9 órakor Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka tart rendkívüli sajtótájékoztatót – tették hozzá.

Akár már szerdán véget érhet a magyar afganisztáni mentőművelet – derült ki Szijjártó Péter szavaiból szerdán. Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter közölte, hogy az afganisztáni mentési művelet a vége felé közeledik, annak pontos lezárását a hadsereg parancsnoka fogja bejelenteni. Arról tájékoztatott, hogy az akcióban valamivel több mint ötszáz személyt menekítettek ki, egy jelentős részüket amerikai és orosz kérésre, de van köztük néhány afgán-magyar kettős állampolgár, illetve jelentős számban vannak olyan helyiek és családtagjaik, akik az afganisztáni magyar misszióknak dolgoztak.