Házkutatás volt a Városházán és a főváros vagyonkezelőjénél

Házkutatás volt a Városházán és a főváros vagyonkezelőjénél

A budapesti Városháza épülete (Fotó: Dezidor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két helyszínen, a Városházán és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél is házkutatást tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hétfő reggel az úgynevezett Városháza-ügy kapcsán – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is.

Két öt fős különítmény érkezett a Városháza épületébe, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és a főjegyző irodájába mentek be, ahol a számítógépek adattartalmát másolták át – árulta el 24.hu kérdésére Karácsony Gergely. Kiss Ambrus számítógépét le is foglalták a főpolgármester információi szerint.

„Nagyon súlyos határátlépés történt, nyilvánvalóan kamuvádak és kreált bizonyítékok alapján indítottak nyomozást” – vélte Karácsony, aki szerint példátlan támadás történt a főváros ellen. Érdekesnek nevezte azt is, hogy a házkutatások kezdetével egy időben jelent meg az Indexen egy cikk a házkutatásokról.

„Nincs semmi takargatnivalónk, transzparensen működünk. Márki-Zay Péterrel ebédeltem és arról beszélgettünk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korrupt. Ez alapján holnap akár házkutatást is tarthatnának a kormányfő irodájában, a budai várban található Karmelita kolostorban” – érzékeltette a szerinte képtelen helyzetet. Szerinte senki sincs biztonságban, mert ennyi erővel bárki ellen nyomozást indíthatnak.