Házkutatást tarthattak Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának ügyvédi irodájában

Házkutatást tarthattak Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának ügyvédi irodájában

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában” – írja a Magyar Nemzet és a Telex. A kormánypárti lap értesülései szerint a házkutatást a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom ügyében zajló nyomozás keretében hajtották végre múlt csütörtökön Tordai Csaba – a főpolgármester jogi főtanácsadójának – ügyvédi irodájánál. A nyomozás költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása gyanújával indult.

Az ügy lényege, hogy a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom még az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztás idején adományokat gyűjtött különféle, ilyen célból meghirdetett eseményeken. Egy nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből vált ismertté széles körben, hogy összesen 506 millió forint gyűlhetett össze, a pénzek jelentős része ráadásul valutában – euróban és angol fontban – volt.

Karácsony Gergely már többször is közölte, hogy anonim támogatóktól kapták az összegeket, ő nem ismeri őket és nem is ígértek a pénzért cserébe semmit. Azt is számos alkalommal kiemelte, hogy a kampányában egyetlen forint közpénz sem volt. A főpolgármester Kompország című műsorunkban is beszélt a témáról, amikor arról kérdeztük, mennyire életszerű, hogy félmilliárd forintot dobjanak össze a támogatói, nagyrészt euróban.

Az üggyel kapcsolatban már kerestük a fővárost, amint válaszolnak, arról beszámolunk.