Házkutatást tartottak a Heves megyei Boldog önkormányzatánál

Házkutatást tartottak a Heves megyei Boldog önkormányzatánál

Szabó Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Házkutatást tartott a rendőrség a Heves megyei Boldog község önkormányzatánál a napokban – értesült a 24.hu. Az információt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Arról, hogy nyomozás folyik a fideszes Szabó Zsolt országgyűlési képviselő választókerületében, korábban lapunk is beszámolt. Legutóbb július végén írtunk erről. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A portállal most azt is közölték, hogy „több önkormányzat érintettségét vizsgálják”. Az adatok, információk beszerzése folyamatban van, további információkat viszont a nyomozás érdekeire tekintettel nem közölnek.

A Hatvani központú választókerület településeinek közbeszerzései ügyében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett feljelentést. Mint megírtuk, a feljelentés szerint az önkormányzatok beruházásainak közbeszerzési eljárásaira jellemzően ugyanazokat a cégeket hívták meg, és rendre egy papíron turbinagyártással foglalkozó cég lett a befutó.