„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet”

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet”

Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezért valaki felelni fog – mondta az RTL Klub Fókusz című műsoránakJókai utcai tetőomlás egyik sérültje, akinek táncművész barátnője súlyos sérülést szenvedett. 

A tetőomlás helyszínének közelében van egy kordonnal lekerített építkezés, amikor arra sétáltak, először azt hitték, onnan hallatszik a robaj – mondta Babácsi Benjamin. Mindketten a Budapesti Operettszínház táncművészei. „Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – fogalmazott.

Miután leülepedett a por, a barátnője nevét kiabálta, de nem válaszolt, majd a törmelékek alatt, eszméletlenül találta meg. 

A 26 éves Tóth Nikolett állapotáról barátja azt mondta: fej-, nyaki csigolya- és gerincvelő-sérülése van, és ha hatórás műtétje nem jár sikerrel, lebénulhat mindkét lába.

A Budapesti Operettszínház közleményt adott ki, amiben azt írták, a teátrum vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

– Ketten még éppen el tudtak ugrani, de sosem felejtem el, ahogy az egyik fiatal hölgyre rázúdult az egész törmelék. Amikor odamentem, csak a háta látszott ki a romok alól, a fejét nem is láttam. Egy másik nő hozzám sietett be, teljesen kikészült. A feje és a keze neki is véres volt. Olyan sokkot kaptam, hogy még utána sem tudtam elmondani a párom nevét, aki a kocsi tulajdonosa, ami szintén megrongálódott – mondta az egyik szemközti házban dolgozó Szentes István a Blikknek. Elmondása szerint öt perccel előtte vett ki valamit az autóból, így csak a szerencsének köszönheti, hogy épségben megúszta.

Közben a Portfolio megtudta, hogy egy 15 lakást magába foglaló projektnek zajlik a kivitelezése a társasházon. A beruházó 70-180 négyzetméter alapterületű lakásokat tervez megvalósítani, amiket mintegy 150 millió forintos ártól kínál eladásra, a legnagyobb lakás ára a 400 millió forintot is meghaladja. 

Címkék: házomlás, tetőomlás