Hazugokkal miről beszéljünk? – Veiszer Alinda-interjú

Hazugokkal miről beszéljünk? – Veiszer Alinda-interjú

Veiszer Alinda (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hiszek már abban, amiben évekkel ezelőtt, hogy a párbeszéd majd mindent megold – többek között ezt mondta lapunknak adott interjújában a Pátria Rádió műsorvezetője, Veiszer Alinda. Úgy látja, világos határokat kell húzni újságírás és aközött, ami már azon túl van. Az Ördögkatlan Fesztiválon beszélgettünk arról is, milyen esélyei vannak a hasonló rendezvényeknek, illetve hogy érdemes-e még elmenni Gombaszögre vagy épp Tusnádfürdőre.

Részletek a Magyar Hang augusztus 9-i (2019/32.) számában, pénteken megjelenő interjúból!

(...)

– Lesz bármilyen kézzelfogható eredménye, ha az ember nem ül le mondjuk a Pesti Srácok-főszerkesztő Huth Gergellyel vitatkozni? Ami felmerült legutóbb egy gombaszögi esemény kapcsán.
– Szerintem azt meg kell fogalmaznunk, hogy mit tekintünk újságírásnak. Ha van egy kerekasztal valamelyik nyári táborban, akkor milyen pozícióból szólalunk meg ott? Persze az tök szuper, hogy emberek beszélgetnek egy asztal körül, és nem értenek egyet egymással. Azonban nem mindegy, hogy színpadon milyen címkék mellett vitázunk. Nem hiszek abban, amiben évekkel ezelőtt még igen, hogy a párbeszéd majd mindent megold. Olyan eszközök kerültek elő, amelyek nem tekinthetőek az újságírás részének. Akik ezeket alkalmazzák, velük miről beszélgessünk? Hogy illik-e karaktergyilkosságot elkövetni és hazudni?

Veiszer Alinda: A politika játékszerévé hagytuk tenni magunkat | Magyar Hang

– Viszont ha leülünk vitázni, legalább elmondhatjuk az ő közönségük előtt is, hogy ez nem fér bele.
– Nem hiszem, hogy ennek túl sok értelme lenne. Fanatikus táborról beszélünk. Valaki majd a homlokára csap, hogy úristen, nem kellene ilyen lejáratásokhoz nyúlni? Értem ezt az érvet, csak nem hiszek benne, hogy egyetlen ember is újragondolta volna magát. Ráadásul a Facebookon zajlanak ezek a viták, és adott esetben ott több embert is lehet elérni, mint egy színpadon.

(...)

Bevált a Pátria Rádió, olyan szabadon dolgozhat, mint várta? Könnyebb rávenni az embereket egy beszélgetésre, mint a Hír Tv-nél volt? A Hír Tv-s éveire utólag hogyan tekint? Mit mondtak neki elbocsátása után a Hír Tv-s vezetők? Folytatódni fog a megmaradt független sajtótermékek lemészárlása? Hogyan lehet meggyőzni a nem híveket? Mit gondol Tusványosról? És Lovasi András fellépéséről, valamint nyilatkozatáról? Szélsőliberálisnak érzi magát? Van esélyük az Ördögkatlanhoz hasonló kisebb fesztiváloknak a túlélésre? Bánja-e, hogy nemet mondott a Momentum főpolgármester-jelölti felkérésére? Miért vett részt az RTL celebműsorában? A válaszokat keresse a Magyar Hang augusztus 9-én megjelenő 2019/32. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/32. számban? Itt megnézheti!