Helyreigazítások árasztották el a Pesti Srácok honlapját

Helyreigazítások árasztották el a Pesti Srácok honlapját

A Pesti Srácok online oldalon megjelent hat helyreigazítás (Forrás: A Pesti Srácok online felülete)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Címlapon közölt hat helyreigazítást a Pesti Srácok – vette észre a Telex. Arra azért figyeltek az online felület szerkesztői, hogy a hitelességüket megkérdőjelező közlemények a címlap alsó felére kerüljenek.

A hat helyreigazításból, illetve jogerős bírósági ítélettel kapcsolatos közleményből négy eset az idei választási kampány során megjelent állításokra vonatkozik. Így például a „Demeter Márta is háborúba rángatná Magyarországot” című cikkükben valótlanul állították, hogy a képviselő azt követelte, Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.

Ugyancsak igaztalan vád volt, hogy Steinmetz Ádám és Jakab Péter lakossági fórumára mindössze 14-en voltak kíváncsiak, a valóság ezzel szemben az, hogy „rendezvény résztvevőinek száma a jobbik stábjának jelenlévő tagjain kívül is több mint kétszerese volt”.

Az sem bizonyult igaznak, hogy a XVI. kerületi MSZP-székház Csizmazia Ferenc István helyi pártelnök tulajdonába került volna.

A régebbi ügyek közül most került ki egy 2017-es, Szabó Zoltánnal kapcsolatos közlemény, amelyben elnézést kérnek, amiért megsértették az Index korábbi újságírójának jó hírnévhez való jogát azzal, hogy azt állították, részegen tántorgott be a KFC Király utcai éttermébe, és ott a sorban állás alatt kötekedett a többi vásárlóval. Ezzel azt a hamis látszatot keltették, hogy ezért kellett kitenni a gyorsétteremből (ahol egyébként megverté Szabót), és hogy később álnéven rendelt. 

A Media1 nemrég írta meg, hogy lezajlott a kormánypárti lap tulajdonosváltása, így a kiadói jogok átkerültek a Huth Gergely és Szenvedi Zoltán érdekeltségébe tartozó Insider Mediától az újonnan alapított PSTV MÉDIA Kft.-hez, melynek tulajdonosa a Progressive Média Hungary Kft., Vaszily Miklós kormányközeli vállalkozó cége.