Hét embert mentettek ki vasárnap a Balatonból

Hét embert mentettek ki vasárnap a Balatonból

Vízirendőrök a Balatonon (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy vízibicikliző társaság tagjait és egy motorcsónakost is kimentettek a vízirendőrök vasárnap a Balatonból – közölte a rendőrség.

Mint írták, a vízirendőrök vasárnap délután a Siófok előtti vízterületen, a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy vízibicikliről integetve segítséget kértek. A helyszínre siettek, ahol a hat szegedi fiatal a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a partra. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vízibiciklit vontára vették és az utasaival együtt a partközelbe vontatták.

Nem sokkal később bejelentést kaptak, hogy Badacsony és Fonyód között egy műszaki hibás motorcsónak magatehetetlenül sodródik. A rendőrök a kishajót szintén vontára vették, majd a fonyódi kikötőben biztonságba helyezték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság arra hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Címkék: Balaton, vízirendőr