Hét oldalon közölte Putyin beszédét a kormánypárti Demokrata

Hét oldalon közölte Putyin beszédét a kormánypárti Demokrata

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub moszkvai plenáris ülésén 2022. október 27-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Karpuhin)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljes terjedelmében, hét oldalon közölte Vlagyimir Putyinnak a Valdaj Klubban elhangzott beszédét a kormánypárti Demokrata hetilap. A szerdai lapszámban olvasható Az egyenrangú párbeszéd esélyei című cikk, amely szerint „a korszakváltás fájdalmas, bár természetes és elkerülhetetlen folyamat”. „A Demokrata nagy űrt pótolt” – ironizált mindezen Facebook-oldalán a 24.hu főszerkesztője, Pető Péter.

Az orosz elnök többek közt arról beszélt: „Ebben a világrendben mindenkit meg kell hallgatnunk, figyelembe kell vennünk minden véleményt, minden nemzetet, társadalmat, kultúrát és a világnézetek, eszmék és vallási elképzelések minden rendszerét, anélkül, hogy bárkire is egyetlen igazságot kényszerítenénk. Csak ezen az alapon, megértve a nemzetek és bolygónk sorsáért viselt felelősségünket, hozhatjuk létre az emberi civilizáció szimfóniáját”.

A Valdaj Klub rendezvényén egyébként ott volt kollégánk, Stier Gábor, aki kérdezhette is Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Erről részletesen is beszélt a Moszkva tér műsorában.