Hétfőn indul a tömeges elbocsátás a Hír Tv-ben

Hétfőn indul a tömeges elbocsátás a Hír Tv-ben

Tarr Péter legó Szabadság-szobra a Hír Tv épületében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn reggel 9 órától kezdődnek az elbocsátások a Hír Tv-nél. A munkatársakat az elmúlt órákban értesítették arról, hogy jelenésük lesz a vezetőségénél. A Magyar Hang több forrásból is úgy értesült, hogy szinte teljes leszámolás várható a csatornánál. Az is elképzelhető, hogy a mintegy kétszáz munkatárs közül 180-at elküldenek a már korábban bejelentett Echo Tv-vel zajló összevonás miatt.

Több Hír Tv-s kolléga már korábban a távozás mellett döntött, mivel nem kívánnak részt venni abban, ami ezután következik; hiszen az adó gyakorlatilag már csak a nevében marad Hír Tv. Információink szerint az Echo Tv-től is elbocsátanak 40-50 főt.

Ahogy arról lapunk péntek reggel elsőként beszámolt, megkezdődött a nagy átalakítás, menesztették Mészáros Lőrincnét, egyúttal Répásy Bálint lett az adó új vezetője. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes és Mentes Katalin hírigazgató közben megőrzik pozíciójukat.

Menesztették Mészáros Lőrincnét az Echo Tv-től | Magyar Hang

Értesülésünket az Echo Tv közleménye is megerősítette. A Hír Tv dolgozói közben nagylétszámú leépítésre készülnek.

A Hír Tv riportergárdájából már hetekkel ezelőtt felfüggesztettek mindenkit, akiben a kormányt kiszolgáló vezetés nem bízott, majd a két televízió hírszerkesztőségét össze is vonták. A Hír Tv dolgozói egyértelműen bosszúként értékelték a történteket.

Emlékezetes, Szikszai Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese az adó 2018. augusztus elsejei einstandolása után a Magyar Időknek azt mondta, a televízió megmenekült, a cél „az itt dolgozó majdnem háromszáz ember munkahelyének biztosítása”. A vezető azután beszélt erről, hogy politikai okokból tucatnyi szerkesztőtől, műsorvezetőtől vált meg a Hír Tv.