Hétfőn is marad a borongós idő, eshet is

Hétfőn is marad a borongós idő, eshet is

(Fotó: Vidar Nordli-Mathisen/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás hétfőn – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. A nap első felében helyenként, délután több helyen fordulhat elő eső, a nagyobb mennyiség estefelé a Dél-Dunántúlon várható. A délies szél egyre többfelé északira, északnyugatira fordul, megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Az Időkép szerint hétfőn hidegfront fejti ki hatását, sokaknál okozhat problémát a vérnyomás-ingadozás és a stressz. A front miatt egyeseknél erősödő fejfájás léphet fel, amit a megélénkülő szél is fokozhat. A szürkeség miatt lehangoltság, kedvtelenség, fáradtság jelentkezhet. A borongós időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, görcsös panaszok jelentkezhetnek, sajoghatnak végtagjaink. Alacsony lehet hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Nagy lesz a megfázásveszély.