Hétvégén ismét autómentes a pesti alsó rakpart

Hétvégén ismét autómentes a pesti alsó rakpart

Kerékpárosok, gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton az Országház előtt (Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tavaszi és nyári hétvégéken már megszokottak szerint, ezen a hétvégén is megnyílik a pesti alsó rakpart: a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Irányi utca közötti rakpartszakaszt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt írja, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. Erre az útszakaszra ugyanis vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be az autósok, a déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők pedig a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Felhívták a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy a teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják. Erre a kihelyezett tájékoztatók is felhívják a figyelmet.

Címkék: rakpart, autómentes