Hetvenhárom óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet

Hetvenhárom óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet

Kézi digitális hőmérővel ellenőrzik az iskolába érkező diákok testhőmérsékletét a Kecskeméti Katona József Gimnázium bejáratában 2020. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – jelentette az járványügyi tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap. Mint írják, elhunyt 43 többségében idős, krónikus beteg, így a vírus áldozatainak száma 1578 főre emelkedett.

A beszámoló szerint aktív fertőzöttek száma 47 257 fő, akinek 27 százaléka a budapesti (az elhunytak esetében 35, míg a gyógyultaknál 28 százalék ez az arány). Jelenleg 3166 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen. A fertőzést elkapók közül eddig 17 098-an gyógyultak meg.

Az operatív törzs jelenleg 73 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig fertőtlenítő nagytakarítást az őszi szünet alatt.

– A kormány javaslatára az Országyűlés hétfőn újabb a járvány elleni védekezést erősítő intézkedésekről döntött, emelkedik a büntetés összege a hatósági házi karantén megszegése esetén és a külföldről hazatérők esetében a határátlépését követően – külön közigazgatási határozat nélkül is – automatikussá válik a hatósági házi karantén elrendelése – emlékeztet a friss intézkedésekre a Koronavirus.gov.hu.

Ugyancsak emlékeztettek arra, hogy a kormány múlt csütörtöki rendelete alapján, kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek.